WandaPszichológus

, , ,

Gyermekeink aggodalmai, a mi feladatunk – online tréning

35 

A gyermekek bármilyen életkorban is legyenek, akadnak kisebb, nagyobb félelmeik. Fontos, hogy miként reagálunk rájuk, és hogyan kezeljük, ha ezek a félelmek átcsapnak nagyobb problémákba, vagy erősebb szorongásba.

Jó, ha tudatosítjuk magunkban, hogy nem tudjuk gyermekeinket megóvni mindentől. Félelem és szorongáskeltő események márpedig bármikor előfordulhatnak bárkivel. Ráadásul nem könnyű minden esetben nyugodtságot közvetíteni feléjük. Azonban meghallgathatjuk őket, segíthetjük feldolgozni azokat, és megtaníthatjuk a gyermekeinknek az önsegítés képességeit, melyek segítenek megbirkózni a szorongást kiváltó helyzetekkel.

Ne kritizáljuk, ne kicsinyítsük le gyermekeink aggodalmait, még ha számunkra nem tartoznak a fontos, logikus dolgok közé, hanem butaságnak hatnak. Számunkra lehet semmiség, számára hatalmas, leküzdhetetlen dolog. Nem szabad a szőnyeg alá söpörni, de felnagyítani sem! Beszélni kell róla és kezelni! Ami a szülőnek jelentéktelen apróság, az a gyermek számára nagy jelentőséggel bírhat és ezt illik tisztelni, tiszteletben tartani.

Az érzelmi hozzáférés az egyik legfontosabb, amit egy szülő adhat a gyermekének! Biztosítsuk gyermekünket, nyugtassuk meg őt. Bármikor fordulhasson bátran hozzánk! Teljesen természetes és normális minden érzése és gondolata, joga van úgy érezni, gondolkodni, ahogyan éppen most érez.

A Gyermekeink aggodalmai oktatóanyag célja a szülők támogatása! Az aggodalmak, félelmek jeleinek és tüneteinek felismerése. Saját magunk kontrollálása, nyugodttá válása bármilyen körülmények között, a segítség nyújtás első lépései.

Nagyon sok anya küzd állandó bűntudattal és úgy érzi, soha sem elég, és nem elég jó, amit tesz! Pedig már az is kedvező dolog, ha megteszi az első lépést és nyitott a változásra, a változtatásra! Már önmagában az is szép eredmény!

A Gyermekeink aggodalmai kurzus segítségével az édesanya, a szülők választ kaphatnak a kérdéseikre, hogyan lehet a legjobban kezelni a gyermekek aggodalmait, dühkitöréseit. Milyen megküzdési stratégiák elsajátítására van szükség. Hogyan fejlesszük a gyermekek ellenálló képességét. Hogyan kezeljük higgadtan a helyzeteket és maradjunk nyugodtak.

Megoldást kínálok a gondolkozás megváltoztatásához. Praktikus gyakorlatokkal, tippekkel szolgálok a gyermekek támogatásához, és a különböző stresszhelyzetekkel való megküzdésedhez, minden életkorban, legyen egészen kicsi a gyermek vagy nagyobb.

Remélem, hogy ez a jegyzet a hangfelvételekkel együtt segít abban, hogy elkezdődjön a kívánt változás, szép lassan lebontja a korlátait és napról napra egyre jobban tudjon kapcsolódni a gyermekeihez, és örülni az anyaságnak. Eleinte nehezen mehet a szemléletváltás és a gyakorlati megvalósítás, de nem szabad csüggedni! Ha úgy érzi, még így sem sikerült elérni a kívánt hatást, online konzultáció keretein belül helyre tehetjük, személyre szabottan azt a részt, ami problémásabb.

Online tanfolyamom az alábbiakat tartalmazza

  10 oldalas füzet, mely segít megérteni, hogy gyermekeinkben milyen érzelmek zajlanak le

  A füzethez készített hanganyag

   1 oldalas nyomtatható PDF, különböző érzelmeket kifejező szörnyecskékkel
  1 db használati útmutató a szörnyecske füzethez 

   Ajándék, meglepetés E-BOOK jár minden tréninghez!

 

Online tréningemben téged és gyermeked segítem egy 8 leckéből álló ebookkal, és az ahhoz készített hanganyaggal azért, hogy megértsd, hogy mi történik az egyes életkoronként gyermekedben, amikor azt mondja, hogy fél.

+ AJÁNDÉK:

Gyermekeink-aggodalmai-a-mi-válaszaink e-book

Szörnyecskés letölthető könyvecske, melyben abban segít, hogy gyermeked önállóan is tudjon az érzelmeiről beszélni.

Útmutató a Szörnyecske Zsebkönyvhöz

Értékes kupon

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyermekeink aggodalmai, a mi feladatunk – online tréning” értékelése elsőként
Select your currency
EUR euró